Richard Vervoorn

Sinds december 2012 ben ik – Richard Vervoorn (*1955) – predikant in Heerde, mijn derde gemeente. Voorheen stond ik in Steenwijk en Maastricht. Samen met mijn vrouw, Friedeke wonen we in de  Zuppeld. We hebben twee dochters, beiden getrouwd en we hebben vier kleinkinderen met de vijfde op komst.

Ik heb het proces van samengaan met de GKv Heerde-Epe als boeiend en zeer positief ervaren en heb er echt zin een nieuw kerkelijk seizoen 2018-2019 te beginnen. Temeer daar we samen best spannende dingen gaan doen met het “Waarderende Gemeenteopbouw.

Ik heb een volledige aanstelling, maar kan af en toe uitgeleend worden aan een andere gemeente als interim predikant, voor maximaal 1/3 van de tijd. Het gaat dan om gemeenten die in problemen zijn gekomen en een verse blik van buitenaf kunnen gebruiken. Eigenlijk ben ik daar al tijdens mijn theologiestudie (VU Amsterdam) mee begonnen, in Watergang en Ilpendam. In Eindhoven heb ik vanuit Maastricht ook enkele jaren pastoraat en catechese verzorgd.

Naast mijn (praktisch)-theologische interesse zijn mijn hobbies lezen (kom ik nauwelijks aan toe), olieverfschilderen (vooral mensen, portretten) en koken. Muziek is ook belangrijk voor mij: ik zing in een kamerkoor (Resonate, Epe: we kunnen nog wel mensen gebruiken) en ik luister van middeleeuwen tot avant garde, van beebop tot progressive rock.
Ik heb een eigen website met veel gasten. Vooral op het gebied van liturgie is er het een en ander te vinden en enkele voorbeelden van schilderen. Maar het wordpress-thema is verouderd, past niet meer bij de huidige wordpress. Vandaar dat niet alles meer naar behoren werkt: luxetdies.nl

Jaap Cramer

Hoi, ik ben Jaap Cramer (*1984), getrouwd met Reinate, vader van 2 lieve dochters en werk momenteel als deeltijd-predikant (65%). Daarnaast is muziek belangrijk voor mij. Ik schrijft graag muziek en speel piano.

Ik heb korte tijd in Wageningen gestudeerd (moleculaire wetenschappen, niet afgemaakt). Daarvoor had ik alleen op gereformeerde scholen gezeten, en Wageningen was mijn eerste kennismaking buiten die veilige en goede schoolperiode. Ik had toen al wel belijdenis gedaan, maar deze periode is verdiepend geweest voor mijn geloof. Verrijkend, omdat ik ontdekte dat het christendom breder was, dan wat ik ervan kende. Toen bleek dat mijn studie in Wageningen het toch niet was, was de studie theologie in Kampen in beeld gekomen.

Vanaf april 2014 mocht in in de GKv Heerde beginnen als prio in deeltijd. En het voelde als een bemoediging en bevestiging dat ik hier goed zit, toen ik vanaf septeber 2015 verder mocht als predikant. Preken maken vind ik mooi. Het voelt erg luxe dat ik voor mijn werk de bijbel mag induiken. Het geeft me ruimte om na te denken over wat het betekent, hoe dat woord vertaald kan worden naar vandaag en daar iets van door te geven in de kerkdienst of tijdens een bezoek. Dat ervaar ik als een voorrecht.

Voor mijn preken (en voor muziek) heb ik een website. Wie dat wil kan preken teruglezen op www.jaapcramer.com/preken