Jaap Cramer

Hoi, ik ben Jaap Cramer (*1984), getrouwd met Reinate, vader van 2 lieve dochters en werk momenteel als deeltijd-predikant (65%). Daarnaast is muziek belangrijk voor mij. Ik schrijft graag muziek en speel piano.

Ik heb korte tijd in Wageningen gestudeerd (moleculaire wetenschappen, niet afgemaakt). Daarvoor had ik alleen op gereformeerde scholen gezeten, en Wageningen was mijn eerste kennismaking buiten die veilige en goede schoolperiode. Ik had toen al wel belijdenis gedaan, maar deze periode is verdiepend geweest voor mijn geloof. Verrijkend, omdat ik ontdekte dat het christendom breder was, dan wat ik ervan kende. Toen bleek dat mijn studie in Wageningen het toch niet was, was de studie theologie in Kampen in beeld gekomen.

Vanaf april 2014 mocht in in de GKv Heerde beginnen als prio in deeltijd. En het voelde als een bemoediging en bevestiging dat ik hier goed zit, toen ik vanaf septeber 2015 verder mocht als predikant. Preken maken vind ik mooi. Het voelt erg luxe dat ik voor mijn werk de bijbel mag induiken. Het geeft me ruimte om na te denken over wat het betekent, hoe dat woord vertaald kan worden naar vandaag en daar iets van door te geven in de kerkdienst of tijdens een bezoek. Dat ervaar ik als een voorrecht.

Voor mijn preken (en voor muziek) heb ik een website. Wie dat wil kan preken teruglezen op www.jaapcramer.com/preken